Friday 2 November 2012

1 iunie 2013 Triatlon Fara Asfalt


Triatlon Fara Asfalt in 1 iunie 2013 la a 4-a editie

Triatlon - 1 km inot + 8 km alergare + 33 km mountainbike
Stafeta - 1km inot, 8 km alergare, 33 km mountainbike

Ordinea probelor este inot, alergare si bicicleta, usor modificata fata de ordinea clasica.

http://www.faraasfalt.ro

Inot 
Startul probei de inot se va da pe plaja de la Micul Golf din 2 Mai cu iesire pe plaja din spatele digului
(se va ocoli digul de la pescarie).Se inoata 1000m.

Ordinea probelor este inot, alergare si bicicleta. 

Toti concurentii trebuie sa participe la sedinta tehnica. Sedinta tehnica va avea loc in seara dinaintea concursului - 31 mai 2013 - incepand cu ora 21 la Micul Golf din 2 Mai.
Fiecare participant va semna o declaratie prin care isi asuma toate riscurile implicate de participarea la concurs. La ridicarea kit-ului de participare si semnarea declaratiei, organizatorii vor verfica datele din lista de inscriere cu cele din actul de identitate al concurentului.

In timpul probelor de alergare si mountain-bike, concurentii au voie sa arunce pet-uri, pahare, alte ambalaje, coji de banane, etc. doar in zona punctelor de alimentare. Nerespectarea acestei reguli poate atrage descalificarea concurentului. Actiunile lipsite de fair-play la adresa celorlalti concurenti sau a organizatorilor vor fi penalizate sau pot conduce la descalificarea concurentului/echipei in culpa.

O varianta a triatlonului va fi considerata ca finalizata de catre un concurent sau o echipa daca au fost parcurse in intregime toate probele triatlonului (au fost atinse toate check-point-urile fiecarei probe in parte). Descalificarea unui membru al unei stafete implica descalificarea echipei de stafeta.
Timpul maxim pentru finalizarea concursului este de 6 ore de la startul competitiei. 

La preluarea kit-ului de participare, fiecare participant trebuie sa semneze declaratia de participare pe proprie raspundere. Pentru copiii sub 14 ani declaratia va fi semnata de unul din parinti, pentru minorii intre 14 si 18 ani, declaratia trebuie sa fie semnata atat de participant cat si de unul din parinti. 

Nu este permisa participarea minorilor la tura lunga a triatlonului (cu exceptia situatiei in care sunt insotiti de unul din parinti, dar nu va exista clasament pentru aceasta categorie). 

Regulamentul probei de inot:

Va fi un singur start pentru toate categoriile de concurenti. 
Se va inota prin exteriorul spatiului marcat de organizatori prin balize. 
Fiecare inotator va trebui sa ocoleasca barca check-point si sa-i spuna arbitrului numarul de concurs. Ratarea unui check-point va atrage descalificarea concurentului respectiv. 
Nu este permis inotul cu alte echipamente ajutatoare cu exceptia costumului de neopren, a castii si a ochelarilor de inot. 
Pentru temperaturi ale apei mai mici de 16 C costumul de neopren este obligatoriu. 
Pentru temperature ale apei mai mari de 24 C costumul de neopren nu este permis. 
Organizatorii vor anunta temperatura apei inainte de concurs. 

Alergare 
2 Mai - Vama Veche si retur - va incepe de la Micul Golf si va continua pe plaja pana la pescaria din Vama Veche. Intoarcerea se va face partial pe faleza si cu revenire pe plaja inainte de unitatea militara. Traseul are 8 km, alergarea este pe teren accidentat, exista si zone dificile (traversari inguste, stanci, nisip moale, etc.).

Regulamentul probei de alergare:

Traseul va fi marcat pe toata lungimea.
Orice iesire din traseu sau ratarea unui check-point va atrage descalificarea concurentului/echipei.
Numarul de concurs se poarta in fata, la vedere.
Concurentul trebuie sa respecte regulile de circulatie si de conduita civica pe toata durata traseului.

Bicicleta 

Traseul de bicicleta (33 km) va pleca de la Micul Golf din 2 Mai, va traversa drumul national si va merge pe un drum secundar pana la capatul satului. Traseul va urma drumurile de exploatare agricola pana la intrarea in satul Hagieni. 

Se ocoleste satul prin dreapta si se coboara in canion. Traseul parcurge canionul pana la capat, cu iesire la intersectia cu lacul Limanu. 

Se traverseaza campul - atentie la broastele testoase - si se ajunge la padure. Firile sensibile ar putea pierde minute pretioase fotografiind formele si culorile neobisnuite vegetatiei, dar odata ce drumul incepe sa coboare, contemplarea va fi inlocuita cu adrenalina. Mare atentie, coborarea pana la cantonul silvic se termina brusc cu o curba la stanga! Pe jos e piatra, ar fi bine sa nu cazi! De aici pana la urmatorul punct de alimentare mai e putin - niste padure cu vegetatie luxurianta, o urcare scurta si iesirea din padure. Dupa iesirea din padure o traseul o ia la dreapta pe deasupra lacurilor, stanga inainte de manastire, pe langa padurea de pini, se coboara prin ferma piscola si pe langa ferma de struti si tine drept pe malul lacului pana la soseaua care intra in satul Limanu. 

De aici pana in 2 Mai nu mai e mult - putin asfalt si revenire in traseul initial.
Finish la Micul Golf, in aplauzele publicului. 

Regulamentul probei de bicicleta

Echipament obligatoriu: 
- bicicleta care sa corespunda traseului anuntat de organizatori 
- casca de bicicleta; concurentii sunt obligati sa poarte casca pe tot parcursul traseului de bicicleta. 
Pentru bucatile de sosea sau drum accesibil masinilor, concurentii sunt obligati sa respecte regulile de circulatie.
Traseul va fi marcat pe toata distanta. Iesirile din traseu sau ratarea unui check-point va atrage descalificarea concurentului/echipei.
Organizatorii nu sunt responsabili pentru defectiunile care pot sa apara la bicicletele concurentilor.
In cazul unei defectiuni, concurentul isi poate repara singur bicicleta sau cu ajutorul unui alt concurent. Nu este permis ajutorul din exterior.
Numarul de concurs primit in kit-ul de participare trebuie montat pe ghidonul bicicletei. 

Zonele de tranzitie

Zona de tranzitie va fi amenajata pe drumul care merge la Micul Golf. In zona de tranzitie, concurentii la triatlon sau pentru doua probe de stafeta isi vor lasa echipamentele necesare. Zona de tranzitie va avea o poarta de intrare si o poarta de iesire, fluxul de miscare in zona de tranzitie se va face doar intr-un singur sens (de la poarta de intrare catre poarta de iesire). Nu este permisa intoarcerea catre intrarea in zona de tranzitie sau intoarcerea la locul echipamentelor. In cazul in care un concurent trebuie sa revina la echipamente, intoarcerea se va face prin exteriorul rastelului si prin poarta de intrare in zona de tranzitie. 

Dupa fieacare proba parcursa, concurentul isi va lasa echipamentele folosite in zona de tranzitie. Fiecare concurent isi va aseza echipamentele in spatiul marcat cu numarul sau de concurs. 
In zonele de tranzitie, concurentii isi vor schimba echipamentele fara a deranja echipamentele altor concurenti. 
Bicicleta va fi lasata pe rastelul de biciclete, iar celelalte echipamente vor fi asezate langa bicicleta, fara a iesi in spatiul de trafic al zonei de tranzitie si fara a trece in spatiul destinat altui concurent. 

Nu este permis ajutorul din exterior pentru nici una din operatiile facute in zonele de tranzitie (scos costum neopren, echipat pentru bicicleta, etc.).In zonele de tranzitie vor avea acces doar concurentii. 
Concurentii la proba de stafeta vor avea un spatiu separat in care se va face transferul. 
Accesul sustinatorilor in zonele de tranzitie este strict interzis si poate atrage penalizarea respectivului concurent.


Concurentii la probele de triatlon pot alege unul din pachetele de inscriere:
    Pachetul "Re-creatie" - contine chip cronometrare, numere de concurs, regulament de participare, rehidratare pe traseu, diploma si medalie de finalist - 60 lei 
    Pachetul "Triatlon" - contine chip cronometrare, numere de concurs, regulament de participare, rehidratare pe traseu, gel energizant, diploma si medalie de finalist, voucher party, casca inot si tricou tehnic - 100 lei
Concurentii la proba de stafeta vor beneficia de 
    Pachetul "Aproape triatlon" – contine chip cronometrare, numere de concurs, rehidratare de traseu si regulamente de participare, vouchers party, tricouri tehnice, medalii si diplome pentru fiecare membru al stafetei - 90 lei/participant

No comments:

Post a Comment